top of page
Zoeken

In the spotlights

Als illustratie speelden ze de hoofdrol in diverse columns. Zo langzaamaan krijgen ze wat bekendheid. Vanaf nu krijgen ze zelfs hun eigen site met Pussycat and Bird Stories. Maar wie zijn Pussycat and Bird nu eigenlijk? Ze zijn in ieder geval nerveus. Zo in de spotlights staan als zichzelf, dat is even wennen.


Pussycat gaat relativeren

Pussycat weet dat ze niet zo fotogeniek is. '"He, kijk niet zo chagrijnig!" roepen ze wel eens naar me,' miauwt ze. Maar ze kan er niets aan doen. Ze is zo geboren. Toch, of niet? Omdat ze zo humeurig kijkt, denkt iedereen gelijk dat ze ook zo is. En daar wordt ze me toch een brok chagrijn van! Toch denkt ze wel eens; Ben ik humeurig geworden vanwege mijn gezicht of is mijn gezicht humeurig geworden omdat ík zo ben. Het is een beetje kip en het ei.


Of in dit geval: Pussycat and Bird. Want Pussycat wordt soms chagrijnig van Bird. Bird heeft last van ontlastingsincontinentie. Hij laat zijn poep altijd gaan. Hij heeft er geen controle over en Pussycat loopt de hele dag poep weg te vegen. Netjes is ze namelijk wel, denk ze. Ze likt zich de hele dag schoon.


Ze las op social media over challenges en doet het nieuwe jaar ook mee met resoluties. Dry January challenge hoeft niet zo nodig. Ze drinkt al jaren alleen nog maar melk. "Mijn challenge is minder humeurig te doen, dankbaar te zijn en te relativeren," aldus Pussycat;"want ik heb in Bird mijn soulmate en dat heeft ook niet iedereen."


Bird gaat meer trainen

"Ahh, wat lief," twittert Bird die heen en weer fladdert en die - heel uitzonderlijk voor een mannetjesvogel - kan praten, poepen en vliegen tegelijk:"Best onhandig die ontlastingsincontinentie, maar elke shit kan worden aangepakt." Hij heeft zich als challenge gesteld zijn kringspier te trainen.


Hij blijkt een relaxte rasoptimist. "Kijk, ik was nooit zo'n hoogvlieger. Maar ik heb mezelf opgewerkt en nu vlieg ik overal naartoe. Dus dit kan ik ook! Man, ik heb zulke bizarre dingen gezien!"


Iedereen is gek op een top drie. Of hij er eentje kan noemen? Hij vliegt even wat langzamer: "Hmm. Dat zijn dan toch wel:

1. Kleine elektrische auto's op het fietspad.

2. Volwassenen die alleen nog maar met hun telefoon praten.

3. Kinderen die rondlopen met van die witte oortjes en in zichzelf praten."


Bird heeft veel zin in 2020 en kijkt weer uit naar alle leuke momenten die hij samen met Pussycat zal delen. Hij landt op Pussycat's kop en kroelt liefdevol met zijn vleugel over de kop van Pussycat: "Pussycat is mijn maatje in alles. Kijk, soms haalt ze wel eens naar me uit als het die tijd van de maand is. Maar ze bedoelt het nooit lullig." En dan. Flats.. laat hij er eentje gaan. Pussycat veegt het weg. Dit keer zonder morren.

Σχόλια


bottom of page