top of page
Zoeken

Proost!


"Pussycat and Bird, zullen we even een theetje doen in café Het Muilkorfje? Ik wil even proosten op het nieuwe jaar."


"Goed plan! Daar komen geen honden. Relaxed! Hebben ze nu eindelijk vetvrije havermoutmelk met een snufje chiaopoeder? Opgeschuimd en direct geserveerd? Ik houd niet van die lauwe bende," miauwt Pussycat. "Tuurlijk, Pussycat. Dat heeft tegenwoordig toch elke respectabele tent!


Een kwartier te laat installeer ik me in een oude fauteuil. Ik geef een van mijn zelf meegebrachte groene theezakjes aan de serveerster. Nergens hebben ze meer pure groene thee. Alleen maar Yogi thee met kruidnagel, kaneel, kurkuma, bieslook, peterselie, peper en zout. Niet te drinken.


Daar komt Pussycat binnen. Ze heeft high- en lowlights laten aanbrengen. Het ziet er lekker kek uit. Trots als een pauw zwiept ze haar grote staart heen en weer. Bird zie ik nergens. "Hij wil nog even rondvliegen," miauwt Pussycat. Ze geeft me een high five en we 'huggen' onhandig. We oefenen met de juiste hug. We moeten elkaar met rechts een omhelzing geven. Dan raken de harten elkaar. Dat doe je, als je echt goed bevriend bent. Hebben we gehoord tenminste. We zijn early adapters, want we hebben het nog niet bij influencers gespot. Het kan wel een beetje lullig uitpakken. Want als straks iedereen dit doet, weet je gelijk of je wel in de inner circle zit.


Waar blijft die Bird nou toch? Hij is echt áltijd te laat. Ik wil een toost uitbrengen! Straks moet ik alweer verder. Druk vandaag. Ik moet straks nog met iemand anders lunchen. En daarna opschieten voor een etentje in Amsterdam. Pussycat heeft geen idee. "Bird oefent voor de marathon in Rotterdam, misschien dat hij daarom zo laat is," zegt ze schouderophalend. Ze wil weten waar we op toosten. Dat is een goede vraag. Er zijn zoveel dingen die ik kan bedenken. Maar waar ik vooral op wil toosten is; persoonlijk contact. Met elkaar en vooral met jezelf. En net als Pussycat en ik onze glazen klinken, horen we een enorme knal. Gelukkig geen vuurwerk. Het is Bird. Dat glas in die ramen blijft lastig. Maar hij is er in ieder geval persoonlijk bij. Knallend samen 2020 in.

Comments


bottom of page